Vodiči

Kako sakriti kontakte na iPhoneu

iPhone uređaji nemaju ugrađenu aplikaciju koja bi se koristila za skrivanje kontakata na uređaju. Štoviše, ne postoji dodatna značajka koja sprječava pojavu imena kontakata na iOS uređaju. To dovodi korisnike u velike probleme jer je svatko mogao pristupiti njihovim kontaktima nakon što prođu kroz iPhone zaštitu. Međutim, s nedavnim tehničkim dostignućima možete lako sakriti kontakte na iPhoneu. Ovdje je detaljni vodič koji pokazuje kako sakriti kontakte na iPhoneu.

Također pogledajte: Izrada sigurnosne kopije kontakata na iPhoneu

Kako sakriti kontakte na iPhoneu: Nadimci

Jedan od važnih načina skrivanja kontakata i njegovih detalja na iPhoneu je davanje kontakta nadimku. Stoga, kada biste nadimku dali kontaktima na iPhoneu, bilo tko drugi koji viri u vašem iPhoneu ni na koji način neće saznati za određeni kontakt.

Nadimke možete dodati kontaktima na sljedeći način:

Korak 1: Otvorite aplikaciju Kontakti na iPhoneu.

Korak 2: Odaberite određeni kontakt koji želite sakriti na telefonu. Isti biste mogli dati odgovarajući nadimak da biste ga sakrili.

Korak 3: Na glavnoj stranici aplikacije za kontakte kliknite ikonu Uredi.

Korak 4: Nakon što kliknete, u donjem dijelu iste pronaći ćete ikonu kao "Dodaj polje".

Korak 5: U odjeljku Dodaj polje možete dodirnuti ikonu “Nadimak”. Kao rezultat toga, novo polje bit će uključeno u određeni kontakt na vašem iPhoneu.

Korak 6: Sada se možete pomicati prema zaslonu prema gore i upisati željeni nadimak koji želite dodati. Nakon što dovršite isto, možete kliknuti na opciju "Gotovo" za spremanje novog nadimka.

Nakon toga vaš bi iPhone prikazao samo određeni nadimak za dati kontakt. Čak i dok se dolazni poziv ili poruka prikaže samo nadimak, to je sjajna tehnika za skrivanje kontakata na vašem iPhoneu.

Kako sakriti kontakte na iPhoneu: Spotlight Search

Ako želite sakriti kontakte na iPhoneu, možete poduzeti i neke mjere predostrožnosti. Na primjer, uvijek morate pokušati onemogućiti članove telefona i kontakata da se pojave u rezultatima pretraživanja na Spotlight pretraživanju vašeg iPhonea. U slučaju da je ova značajka omogućena, svatko tko se šulja može lako pronaći određeni detalj kontakta jednostavnim upisivanjem imena osobe na ikonu Spotlight Search.

Stoga, onemogućavanjem istog, možete spriječiti šanse bilo koga da traži određeni kontakt ili detalje o njemu pomoću značajke Spotlight Search. Evo nekoliko jednostavnih koraka za onemogućavanje pojedinosti o kontaktima i telefonu koji će se pojaviti u ikoni Spotlight Search na iPhoneu:

Korak 1: Prelazak na postavke vašeg iPhonea s glavnog zaslona telefona.

Korak 2: Zatim idite na General. Ovdje biste pronašli opciju Spotlight Search. Trebate kliknuti na njega.

Korak 3: Nakon što se pojavi glavni zaslon pretraživača Spotlight, trebali biste potražiti kontakte. Ako je klizač uključen (kao da podsjeća na zelenu tabletu), trebate povući klizač da se isključi (nalik bijeloj tableti). To bi jednostavno onemogućilo da se detalji za kontakt od sada pojavljuju na ikoni Spotlight Search.

Korak 4: Na sličan način, ako ne želite da bilo koja slučajna osoba vidi podatke o vašem telefonu pomoću ikone Spotlight Search, tada trebate potražiti ikonu Telefon na glavnom zaslonu, a zatim je i ISKLJUČITI.

Kako sakriti kontakte na iPhoneu: Skrivena grupa

Ako vam nijedno od gornjih rješenja ne funkcionira dovoljno dobro, možete isprobati drugu vrlo učinkovitu i sigurnu metodu za sakrivanje kontakata na iPhoneu. Možete pokušati stvoriti skrivenu grupu ili grupu kontakata na iPhoneu kojima bi svima drugima, osim vama, bio ograničen pristup. Ovaj bi trik uključivao stvaranje nove grupe kontakata na vašem iPhoneu, zatim brisanje postojećih kontakata na vašem iOS uređaju, a zatim ponovno dodavanje izbrisanih kontakata u ovu novu grupu kontakata.

Evo jednostavnih koraka za postizanje istog:

Korak 1: Uz pomoć svog osobnog računala idite na web mjesto www.icloud.com, a zatim se prijavite na iCloud račun.

Korak 2: Nakon što se uspješno prijavite na iCloud račun, prijeđite na odjeljak Kontakti.

3. korak: Tada ćete trebati kliknuti na ikonu “+” koja se pojavljuje u lijevom donjem kutu zaslona. Ovdje možete kliknuti na ikonu „nova grupa“.

Korak 4: Na vašem će se zaslonu pojaviti nova grupa pod nazivom "Neimenovana grupa 1".

Korak 5: Sada možete unijeti željeno ime svoje skrivene grupe kontakata. Zatim unesite isto i kliknite Spremi. To bi spremilo novu skrivenu grupu kontakata za vaš iPhone.

Nakon što stvorite novu grupu, sljedeći će vam korak biti brisanje određenih kontakata koje želite sakriti na iPhoneu. Zatim možete dodati iste izbrisane kontakte u novostvorenu grupu. To bi sakrilo kontakte na vašem iPhoneu, jer grupi sada možete pristupiti samo vi.

Kako sakriti sve kontakte na iPhoneu

U slučaju da želite sakriti sve kontakte na iPhoneu, možete slijediti nekoliko jednostavnih koraka kao što su:

Korak 1: Otvorite kontakte na iPhoneu.

Korak 2: Dodirnite ikonu Grupe u lijevom gornjem kutu zaslona.

3. korak: Sada kliknite ikonu “Sakrij sve kontakte”, a zatim odaberite Gotovo da biste spremili promjene.

Ovaj će korak sakriti sve vaše kontakte na iPhoneu i nitko ga neće moći vidjeti.

Kontakti i telefonski detalji vitalni su za većinu nas. Stoga ga moramo zaštititi od uljeza radi povjerljivosti. Prođite kroz ove korake da biste sakrili kontakte na iPhoneu.

Također pogledajte: Kako riješiti probleme sa smrzavanjem iPhonea 7 Plus

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found