Vodiči

Što učiniti ako Windows 10 ne prepoznaje slušalice

Windows 10 je vjerojatno najbolji Microsoft OS ikad napravljen. S puno novih značajki, oduševljava korisnike širom svijeta. Vrlo dobra optimizacija svih programa i minimalni zahtjev sustava omogućuju instaliranje sustava Windows 10 na bilo koji uređaj i radit će u redu. Windows 10 integrirao je novi glazbeni player u svoj sustav - Groove Music, a još uvijek postoji stari Windows Media Player za korisnike koji ga više vole koristiti. Mnogi ljudi koriste slušalice kada gledaju videozapise i slušaju glazbu, ali na nekim nadograđenim uređajima Windows 10 ne prepoznaje povezane slušalice. Evo što učiniti ako Windows 10 ne prepozna slušalice.

Možete pročitati i: Kako omogućiti ili onemogućiti način hibernacije u sustavu Windows 10

Što učiniti ako Windows 10 ne prepoznaje slušalice

Da biste riješili problem sa slušalicama, pokušajte na sljedeće načine:

Prvi način: Provjerite ima li ažuriranja zvučnog upravljačkog programa

Pritisnite i držite tipku Start i kad se pojavi popis, kliknite na „Upravitelj uređaja”. Zatim pronađite odjeljak “Kontroleri zvuka, videa i igara”, a u izborniku pronađite i otvorite svoj Audio Manager (na primjer putem HD Audio-a), a desnom tipkom miša kliknite na njega i pokrenite “Update Driver Software”.

U sljedećem prozoru kliknite na „Automatski traži ažurirani softver upravljačkog programa“ i pričekajte da vidite je li novi upravljački program dostupan, ako ne, razmotrite ostala rješenja.

Drugi način: promijenite zadani format zvuka

Desnom tipkom miša kliknite ikonu glasnoće i u izborniku koji se otvori kliknite na „Uređaji za reprodukciju“. Tamo ćete vidjeti samo "Zvučnici" kao odabrani zadani uređaj za reprodukciju. Dvaput kliknite na nju i otvorit će se novi prozor. Na kartici "Napredno" vidjet ćete pod "Zadani format" brzinu uzorkovanja i da biste trebali promijeniti na najvišu vrijednost. Kliknite "Primijeni" i "U redu", a zatim provjerite zvuk klikom na "Test".

Treći način: Deinstalirajte zadnji upravljački program za slušalice

Suprotno prvom načinu, možda je problem najnoviji upravljački program. Tada biste trebali pokušati vratiti vozač.

Desnom tipkom miša kliknite gumb "Glasnoća" i odaberite "Uređaji za reprodukciju". Kliknite gumb "Slušalice" i otvorite "Svojstva" pod "Informacije o kontroleru", kliknite karticu "Upravljački program" i odaberite "Vrati upravljački program".

Nakon što prođete sve ove načine, nadamo se da će problem biti riješen.

Izvor slike: www.knowyourmobile.com

Možete pročitati i: Kako onemogućiti automatsko ažuriranje sustava Windows 10

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found