Vodiči

Prijava na Asus usmjerivač: Kako resetirati lozinku

Većina ljudi koji posjeduju Asus internetski usmjerivač bore se resetirati lozinke u slučaju da su zaboravili staru ili jednostavno žele promijeniti zadanu lozinku. U ovom ćemo vam članku dati daljnje objašnjenje kako resetirati lozinku na Asus usmjerivaču. Poznate su dvije vrste resetiranja lozinke; prvi je soft reset, a drugi hard reset.

Također pogledajte: Kako pronaći svoju IP adresu

Kako resetirati lozinku

Jednostavno resetiranje:

Soft reset se odnosi na «softver», što znači da ćete resetirati lozinku za Asus usmjerivač koristeći svoje korisničko ime i zadanu lozinku usmjerivača. Ali to bi se napravilo nakon slijeđenja ovih jednostavnih koraka:

Prvi korak:

Provjerite je li usmjerivač Asus UKLJUČEN i dobro povezan s računalom.

Drugi korak:

Odaberite bilo koji preglednik koji želite na računalu, a zatim idite na traku za pretraživanje. Upišite zadanu IP adresu 192.168.1.1 ili dodirnite adresu //router.asus.com i bit ćete preusmjereni na glavnu stranicu Asus usmjerivača.

Treći korak:

Ispunite prazna mjesta sa zadanim korisničkim imenom Asus usmjerivača i također zadanom lozinkom. Općenito su "admin" i "admin". Zadano korisničko ime Asus usmjerivača možete pronaći na dnu usmjerivača u slučaju da ste ga zaboravili.

Četvrti korak:

Nakon što unesete pravo korisničko ime i lozinku, morate samo kliknuti "Prijava". Nakon samo nekoliko trenutaka bit ćete preusmjereni na početnu stranicu Asus usmjerivača.

Peti korak:

Kada ste na početnoj stranici usmjerivača, potražite opciju Administracija, naći ćete je u gornjem desnom dijelu zaslona. Kliknite ovu karticu Administracija. Nakon toga idite na postavke i potražite opciju "Vrati / zadani".

Šesti korak:

Jednom kada kliknete na opciju Vrati, vaš Asus usmjerivač će izvršiti operaciju. Postupak traje nekoliko minuta za vraćanje tvorničkih postavki, zato ne brinite, samo pričekajte!

2-teško resetiranje:

Riječ hard ovdje označava "hardver", što znači da će nam u ovoj metodi sam usmjerivač pomoći da resetiramo lozinku. Zbog toga će se u ovom drugom dijelu resetiranje izvršiti pomoću gumba za poništavanje / pritiskanje i to nazivamo "hard reset".

Prvi korak:

Prvo što treba učiniti je pronaći tipku Asus usmjerivača, vrlo je jednostavno. Obično se nalazi na dnu usmjerivača.

Drugi korak:

U ovom drugom koraku pokrenut ćete postupak resetiranja ručno. Sve što trebate je pritisnuti gumb za resetiranje, a zatim ga pritisnuti nekoliko sekundi. Ne puštajte ovaj gumb dok ne vidite da se LED diode na Asus usmjerivaču potpuno upale.

Treći korak:

Nakon što se sva svjetla uključe, možete otpustiti gumb. Sada morate pričekati da usmjerivač učita zadane postavke. Ovo bi trebalo raditi!

3-U slučaju da ovo ne uspije:

-Ako ne možete pristupiti Asus usmjerivaču, promijenite web preglednik koji koristite.

-Ako se problem nastavi, samo ponovo provjerite jeste li unijeli pravo korisničko ime usmjerivača i također ispravnu zadanu lozinku usmjerivača kada se pokušate prijaviti.

Ovdje navedeni koraci prilično su jednostavni. Ali ako i dalje imate problem kada pokušavate resetirati lozinku, nazovite Asusovu podršku koja je dostupna 24 sata dnevno i potražite pomoć koja vam je potrebna za rješavanje problema.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found