Vodiči

Kako popraviti iPhone 5c ima crni zaslon, ali još uvijek je uključen

Neki su korisnici imali problema s tim što njihov iPhone 5c ima crni zaslon, ali iPhone i dalje dobro funkcionira. Njihov iPhone 5c još uvijek može odgovoriti na dodirni prst prstom poput prevlačenja za otključavanje ili još uvijek mogu čuti zvuk poruke ili dolaznu obavijest. Dakle, suočavaju li se s istim problemom s njima? I ako to želite sami popraviti bez pomoći s trake Apple Genius ili bez donošenja ovlaštenom pružatelju usluga Apple, možete slijediti ovu metodu.

Kako možemo ovu problematiku vidjeti jasnije? Provjerite ima li vaš iPhone 5c ove simptome:

 • Zaslon na iPhoneu potpuno je crno prazan
 • Zaslon na iPhoneu još uvijek prikazuje video, ali pozadinsko osvjetljenje uopće nema. A ako svjetlo istaknete zaslon iPhonea 5c, možemo vidjeti taj video.

Obje te stvari mogu se različito nositi, ali ovdje ćemo se prvo usredotočiti na prvi simptom. Razgovarat ćemo o tome kako popraviti da iPhone 5c ima crni zaslon, ali je i dalje UKLJUČEN. Simptomi iPhonea 5c imaju problem s crnim zaslonom, ali još uvijek su uključeni u vezi sa samim iOS-om ili problemom s hardverom koji se odnosi na hardver zaslona. Pokušajmo korak po korak popraviti da iPhone 5c ima problem s crnim zaslonom, ali ga i dalje nastavljate sami. Technobezz će podijeliti rješavanje problema na 2 glavne metode koje nazivamo: Učini sam (DIY) metodom i Stručna metoda.

Korake možete raditi u nizu i provjeriti je li problem riješen ili ne. Ako je problem riješen, ne morate učiniti sve korake.

Izjava o odricanju odgovornosti Technobezz-a: Technobezz neće biti odgovoran za gubitak podataka ili hardverskog problema koji bi se mogao pojaviti u ovom rješavanju problema. Učinite to na vlastiti rizik. Pružit ćemo vam izvrsne metode, ali određene stvari nije moguće predvidjeti. Zato vam preporučujemo da prije nego što riješite problem prvo napravite ove važne korake:

Prvo napravite sigurnosnu kopiju podataka

Znamo da naš iPhone 5c još uvijek radi i UKLJUČEN, samo njegov zaslon ne pokazuje nikakve izlaze. prije nego što nastavimo sa sljedećim korakom, bilo bi bolje ako prvo napravimo sigurnosnu kopiju podataka putem iTunesa na Macu / PC-u kako bismo spriječili gubitak podataka. Slijedite ovaj Ultimate Guide Kako sigurnosno kopirati iPhone 6 i iPhone 6 plus na Mac / PC. Ali ako ste sigurni da ste napravili sigurnosnu kopiju podataka u iCloud-u ili vam ne smeta da ih izgubite, nastavite.

Ako je vaš iPhone 5c i dalje pokriven jamstvom, imate puno pravo prijaviti svoj problem nakon što napravite "uradi sam" metodu. Kroz genijalnu traku u Apple Storeu nazovite Applecare ili najbližeg Appleovog ovlaštenog davatelja usluga.

Pročitajte također: Kako brzo izvući iz zatvora iPhone 5 iOS 8.2 ili 8.3

Kako popraviti iPhone 5c ima crni zaslon, ali još uvijek je uključen

Napravi sam (DIY) metoda

Budi siguran:

 • pobrinite se da je glavni problem vašeg iPhonea 5c crni zaslon na zaslonu, a ne pozadinsko osvjetljenje kao što sam gore spomenuo.
 • Provjerite odgovaraju li svi gumbi.
 • provjerite jeste li još uvijek sposobni za interakciju sa svojim iPhoneom. Ovo je stvar kako bi se ovaj problem razlikovao od problema zamrzavanja.
 • pokušajte nekoliko puta prespavati i probuditi iPhone kako biste vidjeli je li zaslon normalan ili nije?

Rješavanje problema s iOS-om

 • Ponovno pokrenite iPhone pritiskom i držanjem gumba za napajanje i početni zaslon dok se ponovno ne pokrene.

 • Vratite iPhone u način oporavka ili DFU. Budući da iPhone ima problem s crnim zaslonom, tako da nećete vidjeti sliku na zaslonu, da biste iPhone prebacili u način oporavka, pogledajte ovaj članak, a zatim iPhone priključite na Mac / PC, a zatim pokrenite iTunes. iTunes će otkriti vaš iPhone u načinu oporavka, odaberite Vratiti i iTunes će preuzeti potreban softver i vratiti vaš iPhone 5c na tvorničke postavke.

Stručna metoda

Provjera hardvera i rješavanje problema

Ako ste riješili probleme s iOS-om, ali i dalje imate problem i ako je vaš iPhone 5c i dalje pokriven jamstvom, Apple će dati zamjenu za vaš iPhone 5c. Ovo je tipična usluga za popravljanje problema s iPhone 5c koji ima problem sa zaslonima, zamjenom za novi. Neće rješavati hardverske probleme unutar ili će zamijeniti određeni dio. Za one koji su znatiželjnici i pročitali ste našu izjavu o odricanju od odgovornosti, pokušat ćemo vam dati općeniti opis onoga što možete učiniti u rješavanju hardverskih problema.

Pokušajte otvoriti zaslon iskopčavanjem povezanog konektora, iskopčajte bateriju na iPhoneu 5c na 6 sekundi, a zatim ga ponovo priključite i UKLJUČITE iPhone. slijedite ove korake:

Trebat će vam:
 • P2 odvijač za pentalobe za iPhone
 • odvijač philips # 000
 • mali usisnik
 • alati za otvaranje
stepenice
 • Uklonite dva Pentalobe vijka pored Lightning konektora
 • Pritisnite vakuum na zaslon, tik iznad gumba za početni zaslon
 • povucite usisnu čašu da lagano odvojite sklop prednje ploče od stražnjeg kućišta, polako, pod malim kutom. pazite da zaslon ne izvlačite pod kutom većim od 45 stupnjeva

 • Uklonite sljedećih pet vijaka Phillips # 00 koji pričvršćuju nosač kabela sklopa prednje ploče. Zapamtite da svaki vijak ima različitu duljinu, nemojte ga mijenjati

 • pažljivo podignite 4 priključka kabela pomoću alata za otvaranje

 • da biste odspojili konektor baterije, uklonite 2 vijka Phillips # 000 s držača konektora baterije

 • Upotrijebite plastični alat za otvaranje da lagano izvučete priključak baterije iz utičnice na logičkoj ploči

Ako je problem još uvijek prisutan, još uvijek niste riješeni, jedina opcija za vas je zamjena sklopa zaslona. možete slijediti korake u nastavku kako promijeniti sklop zaslona gumbom za početni ekran i prednjom kamerom oko 69,95 USD.

zahvaljujući iFixitu na slikama

Pročitajte također: Mogućnost iPhonea bez gumba za dom, možda će biti stvarnost

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found